magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2020. október 6., 12:48

Az SaS kész a koalíció elé tárni saját témáit

Az SaS több új saját témát próbál átnyomni a kormánykoalíción.

sas-sulik.jpg
Fotó: archívum

Az egykulcsos adó bevezetése, az adóbónusz, a fenntartható, zöld politika, illetve a szlovák sport színvonalának fellendítése. Ezek azok a témák, amelyeket a párt megpróbál a kormány tervezett reformjai közé beilleszteni.

Ondrej Šprlák, a párt szóvivője elmondta, az SaS kész több szakmai és színvonalas javaslattal hozzájárulni a Modern Szlovákia nevezetű dokumentum tervezetéhez. Šprlák elmondta, az SaS szakmai javaslatai alapján, Szlovákia egy jobb és modernebb ország lehet.

Hétfőn a pénzügyminisztérium bemutatott egy nyolc részből álló dokumentumot, amelyben meghatározzák a szükséges reformokat. Szlovákia jelenleg a helyreállítási terv elkészítésen dolgozik, amely a Modern és sikeres Szlovákia dokumentumot veszi alapul. A végleges helyreállítási tervet legkésőbb 2021. április 30-ig kell benyújtani az Európai Bizottsághoz, de előbb meg kell vizsgálni annak európai szintű jóváhagyását, melyet 2021 januárjáig kell meghozni.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.