cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. február 6., 19:42

Az SaS felszólította Žilinkát, hogy szólaljon meg a Büntető Törvénykönyv módosítása kapcsán

Az ellenzéki SaS felszólította Maroš Žilinka főügyészt, hogy hozza nyilvánosságra a Büntető Törvénykönyv  módosításával kapcsolatos észrevételeit. Ezzel Žilinka közösségi hálón tett nyilatkozatára reagált, mely szerint a főügyész hivatalos úton közölte szakmai észrevételeit, és a képviselőkön múlik, hogy figyelembe veszik-e azokat.

Ondrej Dostál
Fotó: TASR
Nagyon örülnénk, ha figyelembe vehetnénk az észrevételeit, de nem ismerjük azokat

– jelentette ki Ondrej Dostál képviselő.

Hozzátette,

csak azokat az általános észrevételeket ismerik, amiket levélben kaptak meg a parlament alkotmányjogi bizottságának tagjai.

Žilinka abban arra figyelmeztetett, hogy egyes rendelkezések a nemzetközi szabályozásba ütközhetnek. A házelnöknek címzett másik levelet a képviselők nem ismerik.

Mária Kolíková azt bírálta, hogy a főügyész hallgat és nem kéri, hogy felszólalhasson a parlamentben, amikor egyik napról a másikra megváltoztatják a Büntető Törvénykönyvet, a büntető perrendtartást, és megszüntetik a Különleges Ügyészséget.

Ez a csend valóban fülsiketítő

– tette hozzá.

Szerinte Žilinka ezzel a kormányt segíti a politikai ködösítésben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.