2021. október 18., 12:38

Az SaS elítéli a futballhuligánokat és példás büntetést követel

Az SaS elítéli az október 17-i Spartak Trnava–Slovan Bratislava futballmérkőzésen történt rendbontást, és bízik benne, hogy mindkét csapat példás büntetést kap – tájékoztatta a TASR-t Ondrej Šprlák, a párt szóvivője.

Spartak Trnava - Slovan Bartislava
Fotó: TASR
Az összes tisztességes szurkoló és a Trnava-Slovan mérkőzésen jelenlevő számtalan gyerek nevében elhatárolódunk mindkét szurkolótábor minősíthetetlenül viselkedő részétől. Számos hiányosság történt e kockázatos mérkőzés megrendezése során”

 - jelentette ki Ivan Husár, az oktatási minisztérium sportért felelős államtitkára. Felszólította a labdarúgó-szövetséget, hogy határozottan járjon el.

Radovan Sloboda (SaS), a parlament oktatási, ifjúsági és sportbizottságának alelnöke szerint az egész szlovák foci szégyene, ami történt.

Példás büntetést követelünk mindkét csapat számára, ugyanis csődöt mondtak a szervezők, de emellett minden csapat szintén felelősséggel tartozik a saját szurkolóiért is.

A Ligás Klubok Uniójának is határozott és gyors döntést kell hoznia, hogy mindenki okuljon belőle a soron következő mérkőzések előtt. Elfogadhatatlan, hogy foci helyett erőszakot és verekedést kell nézniük a gyerekeknek és a fiatal futballtehetségeknek”  - tette hozzá Sloboda.

A Fortuna-liga 11. fordulójának slágermérkőzése szurkolói rendbontás és verekedés miatt hosszú időre félbeszakadt vasárnap Nagyszombatban, majd a játékvezető úgy döntött, hogy a körülmények nem alkalmasak a mérkőzés befejezésére.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!