2021. augusztus 30., 13:20

Az SaS bohózatnak tartja a Smer által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést

Az SaS nem tartja indokoltnak, hogy a Smer-SD által kezdeményezett rendkívüli ülést megtartsák.

parlament
Fotó: TASR/AP

A jobboldali párt ezt csak egy színháznak nevezi. Ezért is döntöttek úgy a párt képviselői, hogy

a rendkívüli ülést nem támogatják, nem szavaznak az energiaárakról szóló törvényjavaslatról, illetve a belügyminiszter, Roman Mikulec (OĽaNO) leváltásáról sem.

A TASR hírügynökséget az SaS frakcióvezetője, Anna Zemanová tájékoztatta.

A frakcióvezető szerint,

ha tényleg van igény az érdemi vitára, akkor azt Robert Fico a gazdasági bizottság tagjaként  megvitathatja a bizottságon belül.

Szerinte a Gazdasági Minisztérium államtitkára, Karol Galek is részt vehet a bizottsági ülésen, ráadásul vezethet szakértői vitát a megnövekedett energiaárak hatásairól, amely kihat a háztartásokra és a vállalkozásokra.

A parlament 37. ülésnapján így nem szavaztak semmiről azon kívül, hogy nem szavaznak semmiről!

Az SaS ugyanúgy színjátéknak nevezte a belügyminiszter, Roman Mikulec (OĽaNO) leváltását. Zemanová elmondta, nem látnak okot olyan ülés megnyitására, amelynek a napirendje azonos a szeptemberi rendes parlamenti ülésével. Mint hozzátette, az ellenzéknek joga van kezdeményezni a belügyminiszter leváltását, ha most az SaS lenne ellenzékben, biztosan ők is élnének hasonló eszközökkel, csakhogy a mostani kabinet "korrupcióellenes kormány".

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.