2020. december 20., 12:58

Az SaS a kormánykoalíció tagja kíván maradni

Az SaS mindent megtesz azért, hogy továbbra is a koalíció tagja maradjon. Erről a párt képviselője, Jana Bittó Cigániková beszélt a TA3 hírtelevízió A politikában című vitaműsorában.

Letanovská-Cigániková-Sutaj Estok
Fotó: Archívum
Andrea Letanovská, Jana Bittó Cigániková, Matúš Šutaj Eštok

Így reagál arra a felvetésre, hogy Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök összetűzött Richard Sulík (SaS) miniszterelnök-helyettessel és gazdasági miniszterrel és lemondásra szólította fel.

Andrea Letanovská (Za ľudí) képviselő szerint a koalíciónak az egyértelmű intézkedéseket kellene kommunikálnia és nem a konfliktusokat. Úgy vélte, hogy nem kielégítő módon bánnak az emberek bizalmával.

Matúš Šutaj Eštok besorolatlan képviselő (a Hlas-SD tagja) megjegyezte, Sulíknak le kellene mondania, ha elvesztette Igor Matovič bizalmát. De azt is elképzelhetőnek tartaná, ha lecserélnék a miniszterelnököt.

Cigániková szerint a kormányfő nagy nyomás alatt van, de reményének adott hangot, hogy őszintén gondolja, hogy eredménre vezetnek a döntései. Sulíkkal kapcsolatban kifejtette, hogy mindig tárgyilagosan és nyugodtan reagál és párttársait is erre buzdítja.

Letanovská szerint az ilyen kommunikációs hibák az emberekre is kihatással vannak. Az embereknek inkább megnyugtatásra és egyértelmű információkra lenne szükségük, például az intézkedésekről is.

Šutaj Eštok a vita során megismételte azt a véleményét, hogy Igor Matovičnak, ha idiótának nevezte Sulíkot azonnal le kellett volna váltania a gazdasági minisztert, vagy Sulíknak kellett volna lemondania. Szeretne hinni abban is, hogy Matovič észhez tér és lemond, hogy személycsere lehessen a kormány élén.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!