Az Összefogás kiugrott a magyar összefogásból

2020. december 15., 21:57
ma7

A keddi tárgyaláson sem született megállapodás a három magyar párt egyesüléséről. A ma7 információi szerint a fél százalék körül is alig mért Összefogás továbbra is a tényleges súlyán felüli arányokat követel az egységes párt vezető testületeiben.

Az utóbbi napokig úgy tűnt, hogy a három párt tárgyalássorozata eredményre vezethet, és még az ünnepek előtt bejelenthetik a magyar egység létrejöttét.

A biztatóan induló tárgyalások, most mégis megrekedtek, mivel

a szervezeti erővel nem rendelkező Összefogás ugyanolyan súlyt követelt magának az egységes párt vezető testületeiben, mint a Híd. Abban egyébként nem volt a pártok között vita, hogy a testületekben az MKP szavazati joga ötven százalékos legyen.

A pártok felső vezetése ma is tárgyalóasztalhoz ült, a megegyezés reményében szerdára egy közös sajtótájékoztatót is meghirdettek. Ezt követően váratlanul az Összefogás közösségi oldalán tette közzé, elfogadhatatlannak tartja, hogy „közös pártpaktum” szülessen. A párt a bejegyzésben azt állította, „a Híd ultimátumokkal akarja kierőszakolni az azonnali megegyezést”.

Az Összefogás megalakulása óta azt hangsúlyozta, egyetlen célja van a párt létezésének, a felvidéki magyar pártok egységének megteremtése. Erre cáfolt rá az Összefogás kedd esti Facebook-bejegyzésével, amivel tulajdonképpen meghazudtolta eddigi politikáját, szembefordult a megalakulásakor meghirdetett céljával.

Egyelőre nem látni, hová vezethet az Összefogás zsaroló politikája, miközben a pártnak nincs igazán nagy mozgástere, hiszen sem helyi szervezetekre nem támaszkodhat, és tömegtámogatottsággal sem rendelkezik. Ezzel a felelőtlen politizálással az Összefogás a magyar egységet teszi kockára, aminek következményeit a felvidéki magyarság fizetheti meg.

Kövesse facebook oldalunkat is!