2023. július 18., 16:09

Az önkormányzatok kompenzálására szólították fel a kormányt a volt kormánypártok

A támogatásáról biztosította az önkormányzatokat az SaS, és a 108 millió eurós energetikai kompenzáció legalább részleges kifizetésére szólította fel a kormányt. Eduard Heger (Demokrati) volt kormányfő szintén azzal a felhívással fordult Ódor Lajos kormányfőhöz, hogy fizesse ki a támogatásról szóló májusi memorandumba foglaltakat, amely végül nem lett aláírva.

Ódor Lajos
Fotó: TASR

„Rendkívül fontos, hogy a hivatalnokkormány legalább részben kompenzálja az önkormányzatokat, az átfogó, rendszerszintű végleges megoldást pedig az új kormányra hagyná. Így elkerülhető lenne, hogy egyes politikusok populista céljaikra használják fel a helyzetet” – jelentette ki Richard Sulík, az SaS elnöke. Szerinte a jelenlegi helyzet Igor Matovič (OĽANO) és Eduard Heger kormányának döntései miatt állt el.

Heger kijelentette, a kormánya 200 millió eurót különített el az önkormányzatok megsegítésére, és az összeg közel fele még mindig rendelkezésre áll.

Felszólította a hivatalnokkormányt, hogy hozzon határozatot a kifizetéséről, mert ennek halogatása lehetőséget teremt arra, hogy egyesek visszaéljenek a kampányban a kialakult helyzettel. Heger nyilatkozata ellenkezik Ódor és a pénzügyminisztérium állásfoglalásával, mely szerint a szóban forgó összeg nem áll a kormány rendelkezésére.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.