Az oltás önmagában nem elegendő, ha Kassán akar találkozni a pápával

2021. július 22., 19:41
ma7 | TASR

Előre regisztrálnia kell annak, aki részt akar venni a szeptemberi kassai pápalátogatáson – közölte csütörtökön Jaroslav Fabian, a kassai érseki hivatal szóvivője.

Vatikán, Ferenc pápa
Fotó: TASR / AP

Szeptember 14-én a kassai Luník IX lakótelepen találkozik a pápa a roma közösség tagjaival, majd a fiatalokkal a Lokomotíva stadionban. Bernard Bober kassai érsek elmondta, a prioritásokat, amelyekkel pontifikátusa idején foglalkozik, a Szentatya határozza meg. Bober tájékoztatása szerint a pápa kassai útjával kapcsolatban tudni kell, „azért látogat ide, hogy a jóba vetett hitet megerősítse".

A regisztráció augusztus 1-jén indul.

Mindenkinek regisztrálnia kell, aki részt akar venni a találkozón. Mindenkit ellenőrizni fognak, aki regisztrált a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) vagy az Országos Egészségügyi Információs Központon (NCZI) honlapján. Azt ellenőrzik, hogy a regisztrált személy megkapta-e a COVID-19 elleni védőoltást, mert csak akkor vehet részt a találkozón"

- magyarázta Fabian.

Kassa önkormányzata információs portált is indít a pápalátogatással kapcsolatban, szórólapokat is osztani fognak. A városközpontban LED-képernyőt helyeznek el, és élőben közvetítik a találkozót. „A Kassai Városi Közlekedési Vállalat ingajáratot indít a parkolókból a Kassára érkező résztvevők számára" - tájékoztatott Jaroslav Polaček főpolgármester, és hozzátéve, hogy a kassai tömegközlekedés járatai ezen a napon ingyen szállítják az utasokat.

Összesen több mint ezer városi alkalmazott teljesít szolgálatot a rendezvényen, 250 városi rendőr felügyel a rendre. Biztonsági okokból beléptetőfolyosók kialakítását is tervezi az önkormányzat. „A város ezzel kapcsolatos költségeit megtéríti az állam" – közölte honlapján az önkormányzat.

A Szentatya látogatásának megszervezéséhez mintegy 600 önkéntesre lesz szükség. A regisztrációs űrlapot hamarosan közzéteszik.

Ferenc pápa szlovákiai látogatása (szeptember 12-15.) során Pozsonyba, Kassára (Košice), Eperjesre (Prešov) és Sasvárra (Šaštín) látogat. Találkozni fog a három vezető közjogi méltósággal, valamint a zsidó és roma közösségek képviselőivel, Sasváron pápai szentmisét tart. 

Kövesse facebook oldalunkat is!