2021. április 14., 16:48

Az oktatásügyi miniszter elmondta, hányan tértek vissza az iskolapadokba

Hétfőn (április 12.) minden gyerek előtt megnyíltak az óvodák és az alapiskolák alsó tagozatai.

Fotó: TASR

Az óvodákba a gyerekek 40 százaléka, az alapiskolákba pedig a kisdiákok 78 százaléka tért vissza, számolt be róla Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter a szerdai kormányülés után.

A miniszter elmondása szerint az óvodákba

hétfő óta csaknem 67 000, az alapiskolákba pedig mintegy 170 000 alsó tagozatos diák tért vissza. Összesen mintegy 220 000 diák tanul jelenleg az iskolákban.

Gröhling hozzátette:

néhány szülő még nem küldte iskolába a gyerekét, pár napot még várni akarnak.
548 iskola továbbra is zárva van.

Pozitív eset előfordulása miatt 1045 osztályban sem folyik tanítás.

Az óvodák és az alapiskolák alsó tagozatai hétfőtől minden gyerek előtt nyitva állnak.

Emellett továbbra is nyitva vannak a speciális iskolák, az egészségügyi középiskolák, a középiskolák végzős osztályai és más tanintézmények.

A megfelelő eszközökkel nem rendelkező diákok számára továbbra is adott a jelenléti oktatás lehetősége, kis, legfeljebb ötfős csoportokban.

Április 19-én az alapiskolák 8. és 9. évfolyamában is újraindul a jelenléti oktatás (kivéve a fekete járásokat). Április 26-án az összes iskolában érvénybe lép az ún. regionális COVID-automata. Ez azt jelenti, hogy azokban a járásokban, ahol a legjobban alakul majd a járványhelyzet, az összes alap- és középiskolás tanuló visszaülhet majd az iskolapadokba.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.