cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. június 21., 17:18

Az MKP székházában tárgyalt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter folytatott eszmecserét Forró Krisztián MKP-elnökkel és Bárdos Gyula elnökségi taggal, a Csemadok országos elnökével.

novák
Fotó: MKP facebook-oldala

Forró Krisztián elmondta,

Novák Katalinnak köszönetet mondott a felvidéki családokat is segítő Köldökzsinór Program keretében nyújtott támogatásért.

A Köldökzsinór Program keretében 2018 január 1-jétől a magyarországi családtámogatási ellátási formák közül két juttatás elérhetővé vált a Magyarország közigazgatási határain kívül élő magyarok számára is.

E két támogatási forma az anyasági támogatás és a fiatalok életkezdési támogatása (Babakötvény). A támogatási kérelmet a gyermek születésétől számított hat hónapon belül kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz.

Az MKP elnöke hozzátette, a magyar minisztert tájékoztatta az MKP Országos Tanácsának döntéséről, amelyet újabb nagy lépésnek értékelt a felvidéki magyar egységpárt megteremtése felé.

Novák Katalin a magyarországi sikereket, tapasztalatokat megosztotta hallgatóságával a délelőtti órákban a pozsonyi várban, a Keresztény Unió szervezésében, Milan Krajniak szlovák családügyi és szociális tárcavezető jelenlétében megtartott szakkonferencián is.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.