2020. január 21., 13:23

Az ismert oknyomozó újságíró szerint Marian Kočnernak volt indítéka Kuciak meggyilkolására

Jan Kuciak újságíró veszélyeztette Marian Kočner mintegy 100 millió eurós üzletét, sőt rács mögé is juttathatta volna a vállalkozót – mondta a gyilkossági ügy tárgyalásán a Speciális Büntetőbíróság szenátusa előtt Marek Vagovič, az Aktuality.sk portál szerkesztője.

Aktuality újságírók
Fotó: TASR
Peter Bárdy, Ján Petrovič, Annamária Dömeová, Marek Vagovič és Dag Daniš a bazini bíróságon

Vagovič egyetért Peter Bárdy főszerkesztővel abban, hogy Marian Kočnernak volt indítéka Kuciak meggyilkolására. Egy sajtótájékoztatóról is beszéltek, ahol Kuciak a dóvali  szállodák ügyével szembesítette.

Marian Kočner azt hitte, mindent megtehet"

- mondta Bárdy, és hozzátette, hogy Kuciak bebizonyította az ellenkezőjét.

Vagovič és Bárdy arról számolt be, hogy Kuciak rámutatott a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) nyomozója, Štefan Jombík által elkövetett hibákra. Ő folytatott vizsgálatot Marian Kočner számos ügyében. 2017 nyarán Kuciak cikket írt a dóvali adócsalás ügyében folytatott nyomozáskor elkövetett hibákról. Az ügyész elvette tőle az ügyét, és Marian Kočner jelenleg vádlottként szerepel az ügyben.

Mindketten beszéltek arról a telefonhívásról, amikor Marian Kočner megfenyegette Kuciak családját. Kuciak ezután feljelentést tett a főügyészségen, de büntetőeljárás nem indult az ügyben.

Vagovič és Bárdy után az újságíró további kollégái, Ján Petrovič, Annamária Škarbová Dömeová és Dag Daniš is tanúvallomást tesz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.