Az iskolák nem pedagógiai alkalmazottai és már a bolti elárusítók is jelentkezhetnek az oltásra

2021. február 27., 08:01
ma7 | TASR

Péntektől az iskolák 55 évnél fiatalabb, nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottai is jelentkezhetnek az oltásra. Ezt Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter jelentette be a közösségi hálón.

Fotó: TASR

„Ha probléma merülne fel a regisztráció során, forduljanak az iskolaigazgatókhoz, akik minden információval rendelkeznek, és szükség esetén frissíthetik az adatokat a tárca információs rendszerében” – közölte Gröhling.

Március 5-ig több szabad terminus is elérhető. Jelenleg a következő oltóközpontokban lehet oltakozni: bajmóci, bártfai, besztercebányai, breznóbányai, dénesdtorcsmisérdi, dunaszerdahelyi, eperjesi, felsővízközi, galántai, garamszentkereszti, homonnai, iglói, illavai, kassai, komáromi, lévai, miavai, nagymihályi, nagyszombati, nagytapolcsányi, ólublói, pozsonyi, rimaszombati, rozsnyói, simonyi, szinnai, tőketerebesi,  trsztenai, vágbesztercei, varannói, zsolnai.

Az oktatási tárca tájékoztatása szerint az egészségügyi minisztérium továbbra is várja azoknak a vakcináknak az érkezését, amelyekkel az 56 évnél idősebb pedagógusokat oltják. „Emiatt néhány napig az 56 évnél idősebb alkalmazottak nem fognak tudni időpontot foglalni” – áll a minisztérium közleményében.

További munkaterület dolgozói is jelentkezhetnek

Az egészségügyi tárca péntek este közösségi oldalán jelezte, új csoportok is jelentkezhetnek az oltásra, mégpedig: elárusítók, tömegközlekedési eszközök sofőrjei, taxisok, tömegközlekedési eszközökön ellenőrzést végző személyek, repülőgépek fedélzeti személyzete, a személyi vonatok kísérőszemélyzete és azok mozdonyvezetői. Az oltási központban munkaszerződésüket fogják ellenőrizni, hogy az adott csoportba tartoznak-e.

Kövesse facebook oldalunkat is!