2020. október 2., 16:53

Az idősekre való odafigyelésre buzdít az államfő

Törődést, méltó életet és lehetőségeket érdemelnek az idős emberek – fogalmazott Zuzana Čaputová köztársasági elnöke a közösségi hálón abból az alkalomból, hogy az október az idősek iránti tisztelet hónapja. Az államfő úgy véli, ebben az időszakban még intenzívebben kell összpontosítani az idősekkel való hosszú távú foglalkozásra, és az iránt érdeklődik, hogyan folytatódik ennek stratégiai előkészítése.

Fotó: Archívum

Emlékeztetett rá, hogy kinevezésekor deklarálta, az idősek gondozása és a méltóságteljes időskor garantálása lesz az egyik prioritása.

Az elnök asszony kifejezte az idős emberek iránti tiszteletét, és úgy fogalmazott, szükség van a tapasztalataikra és a bölcsességükre.

Az államfő kijelentette, tisztában azzal, hogy az idős emberek esetleg elbizonytalanodnak és magányosnak érezhetik magukat a jelenlegi nehéz időszakban.

Bízom benne, hogy néhány hét vagy hónap múlva mindannyian újra biztonságban érezhetjük magunkat, és kapcsolatainkat is felújíthatjuk"

– jegyezte meg Zuzana Čaputová.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.