cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. május 29., 09:40

Az exkormányfő körül tömörülő képviselők nem támogatják a rendkívüli parlamenti ülés megtartását - kezdődhet a 93. rendes ülés

A számos egykori kormánypárti politikust is tömörítő új párt, a Demokrati képviselői nem támogatják az OĽANO által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés összehívását.

szlovák parlament
Fotó: TASR

Hétfői sajtóértekezletükön arra kérték a beterjesztőket és barátaikat, hogy vonják vissza a javaslatot támogató aláírásukat.

Azzal érvelnek, hogy több programjavaslattal nem értenek egyet.

Juraj Šeliga besorolatlan képviselő úgy látja, hogy például a Tomáš Taraba által a Büntető Törvényköny (BTK) 363. cikkelyével kapcsolatos felvetés gyakorlatilag felszámolná a speciális ügyészség vagy az együttműködő vádlottak intézményét.

Más javaslatokat is bírált. Nem támogatná  az alapítványokról és a kormánytől független szervezetekről szóló módosítást, az energiaitalok eladásának korlátozásával vagy a pornó szabályozásával kapcsolatos változtatásokat.

Eduard Heger volt kormányfő, aki jelenleg besorolatlan képviselő hozzátette, hogy a tervezett ülésen számos kampányjavaslat is terítékre kerülne. Felhívta a figyelmet ezek kihatására az állam költségvetésére is. Meglepetésének adott hangot, ahogyan megfogalmazták ezt a rendkívüli ülését. Ahelyett, hogy olyan javaslatokat tettek volna, amelyek segítik Szlovákiát, a kampánytémák dominálnak. Emlékeztette rá, hogy számos olyan pont is hiányzik, amelyeket korábban már tárgyalni kezdtek, de egyelőre nincsenek lezárva. A pártja által felvetett témák sem szerepelnek közöttük.

Időközben az OĽANO visszavonta a rendkívüli ülés összehívására tett javaslatát, Boris Kollár házelnök pedig bejelentette, hogy 10 órára összehívta a törvényhozás 93. ülését, egy új programmal.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.