2023. augusztus 25., 17:02

Az erdőtüzek miatt fokozott óvatosságot kérnek azoktól, akik Görögországban nyaralnak

A külügyminisztérium (MZVEZ) a görögországi erdőtüzekre figyelmeztetett. Az érintett területeken tartózkodó szlovák állampolgárokat fokozott óvatosságra inti.

Görögország
Fotó: TASR/AP

Erről a weboldalán tájékoztatott.

Azt tanácsoljuk a szlovák állampolgároknak, hogy ha az érintett területeken tartózkodnak, szigorúan kövessék a helyi hatóságok, a biztonsági és mentőegységek utasításait. Azoknak, akik szervezett kirándulás formájában kerülnek az érintett területekre (utazási irodákon keresztül szervezett kirándulás), azt javasoljuk, hogy vegyék fel a kapcsolatot az utazási iroda képviselőjével, vagy egyenesen az utazási irodával

– magyarázta.

A tárca arra is felhívja a lakosság figyelmét, hogy a nyílt területeken kerüljék az olyan tevékenységeket, amelyek véletlenül tüzet okozhatnak, mint például a növényzet felégetése, a grillezés vagy az égő cigarettacsikk eldobása.

Tűz esetén a nyilvánosság a 199-es hívószámon hívhatja a tűzoltókat. Emlékeztetett: szükség esetén a lakosok a nagykövetséggel is felvehetik a kapcsolatot a +30 69 3240 8028-as telefonszámon vagy az [email protected] e-mail-címen.
Görögország több részén is erdőtüzek pusztítanak. Csütörtökig (augusztus 24.) 20 áldozatot regisztráltak. A külügyi tárca szerint nem kizárt, hogy az uralkodó időjárási körülmények miatt újabb tüzek keletkeznek.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.