2021. május 8., 15:52

Az ellenzék úgy látja, hogy az igazságügyi miniszternek önként távoznia kellene posztjáról

A közszolgálati televízió Szombati párbeszédek című vitaműsorában egyebek mellett szó volt a Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi minisztert ért vádakról is.

Takáč-Kašper
Fotó: TASR
Richard Takáč és Igor Kašper

Richard Takáč , a Smer-SD ellenzéki párt alelnöke és parlamenti képviselője szerint az igazságügyi tárca vezetőjének önként kellene távoznia tisztségéből, mivel személyével kapcsolatban a nepotizmus gyanúja vetődött fel, amit egyelőre nem volt képes megnyugtató módon tisztázni.

Ezzel szemben Igor Kašper, a kormánypárti Sme rodina parlamenti képviselője és a mozgalom elnökségi tagja rámutatott arra, hogy a miniszterasszony a tömörülés frakcióülésén mindent tisztázott a gyanúsításokkal kapcsolatban. Amennyiben hétfőn esetleg újabb tények merülnének fel, azokkal majd akkor foglalkoznak, de most még nem látja okát a menesztésének. Mint megjegyezte, az ellenzéki Smer-SD érvei eddig nem győzték meg őt a tárcavezető bűnösségéről.

Richard Takáč a kettős mércéről is említést tett, amikor arra célzott, hogy ha a Smer-SD bármelyik tagjával kapcsolatban efféle gyanús körülmények merülnének fel, akkor már a tereken kergetnék őket a feldühödött választók.

A műsorban szóba került a vizsgálati fogságnak az a formája, amikor a gyanusítottat azért őrzik szigorúbban, nehogy befolyáolja a tanúkat. Igor Kašper kifejtette, hogy a Sme rodina már korábban szerette volna ennek a törvényes kereteit módosítani, az ellenzéki honatya pedig arra mutatott rá, hogy ez a fogság sokkal szigorúbb, mint ha elítélt bűnöző fogvatartásáról lenne szó. Bírálta a vizsgálat lomhaságát és a fogvatartást kínzóeszköznek nevezte.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!