2021. november 8., 16:39

Az Egyesült Államok eltörölte a beutazási korlátozásokat az európaiak számára

November nyolcadikától már turisztikai, családlátogatási céllal is fogad látogatókat az Egyesült Államok Európából. Ezzel véget ér az egyik legbrutálisabb, közel 20 hónapos utazási korlátozás. A légitársaságok transzatlanti járatai tele vannak.

Egyesült Államok

 Az amerikai hatóságok a járvány miatt megtiltották az európaiak turisztikai célú beutazását. A korlátozást 20 hónap után feloldották. Az Euronews  a brüsszeli nemzetközi reptéren forgatott, ahol a New Yorkba tartó gépre minden jegy elkelt.

Az amerikai hatóságok októberben jelentették be az utazási korlátozások kivezetését. A megszólított belga pár azonnal repülőjegyet vett, és most a tiltás utáni első géppel New Yorkba utaztak.

A Brussels Airlines légitársaság is üdvözölte az amerikai kormány döntését. Azt mondják, hatalmas az igény a tengerentúli járatokra.

Az európaiakat érintő utazási korlátozások feloldásáról szóló bejelentés után egyetlen nap alatt 180 százalékkal nőtt a foglalások száma. Azóta is nagy a kereslet, különösen népszerű a karácsonyi és az újévi időszak

- mondta a Brussels Airlines szóvivője, Maaike Andries.

Az Amerikába tartóknak érvényes oltási igazolással és negatív teszttel kell rendelkezniük. A légitársaságok és az utasok is abban bíznak, hogy a határzárak nem térnek már vissza a járvány alatt.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.