Az egészségügyi világnap margójára

2021. április 7., 20:40
Reczai Lilla

Minden év április 7-én, az egészségügyi világnapot ünnepeljük, amely alkalmat ad arra, hogy felhívjuk a figyelmet egy globálisan mindenkit érintő, kiemelten fontos egészségügyi problémára. 1948. április 7-én az ENSZ szakosított intézményeként megkezdte működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO), így erre az eseményre is emlékezünk az egészségügyi világnapon. 

Fotó: pixabay.com

A világon élő egészségügyi dolgozók számára ez a számadás pillanata is, amikor visszatekintenek az elmúlt évre (évekre), valamint elemzik az év eseményeit, küzdelmeit. S az elmúlt év sajnos számos küzdelmet és nehézséget tartogatott mindenki számára.

A koronavírus okozta világjárvány következtében rengeteg kihívással kellett szembenéznie az emberiségnek, hiszen már 2020-ban is része volt az életünknek. A járvány a világ népességének döntő többségét érintette és megváltoztatta mindennapjainkat. Az emberek munkanélkülivé váltak, szeretteiket, közeli barátaikat vesztették el, s még mindig nem enyhült a járványhelyzet olyannyira, hogy megnyílhatna a világ az emberek számára. A lehetőségek is korlátozva vannak, és a nép már régen elveszítette türelmét ebben az elkeserítő helyzetben.

Az egészségügyben dolgozó alkalmazottak minden nap erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a jövőben egy egészségesebb, jobb világban élhessünk. Az egészségügyi világnap jó alkalom arra, hogy megerősítsük hitünket: együtt sikerül legyőznünk ezt a világ minden országát sújtó járványt, ami rengeteg szenvedést, minden szempontból súlyos károkat és sok idő előtti halált okozott. Adjunk hálát azoknak, akik éjt nappallá téve azon fáradoztak, hogy megmentsék a Covid-19 vírusban szenvedőket.

Sőt nemcsak a covidos betegeket ápolták, hanem az egyéb betegségben és kórban szenvedőket is ellátták legjobb tudásuk szerint, még ha éppen a koronavírus-járvány az, ami most a leginkább aggasztó világszerte.

Mindannyian egy egészségesebb, jobb és biztonságosabb világban szeretnénk élni. Együtt le fogjuk győzni a járványt, csak még ki kell tartanunk!

Kövesse facebook oldalunkat is!