Az egészségügyi tárca határozatot dolgoz ki a Szputnyik V eladására vagy elajándékozására

2021. június 18., 16:52
ma7 | TASR

A nyugat-balkáni országok érdeklődnek a Szlovákiában megmaradó Szputnyik V vakcina iránt – erősítette meg Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt) kelet-szlovákiai munkalátogatása során. A fel nem használt vakcina eladásáról vagy adományozásáról szóló határozatot a kormányülésen terjeszti elő a miniszter.

Szputnyik V
Fotó: TASR

„Feltették nekünk a kérdést az adagok számával kapcsolatban, de erre természetesen még nem tudjuk a pontos választ, mivel a Szputnyikra június 30-ig lehet regisztrálni. De van érdeklődés iránta” - mondta a miniszter, a külügyminisztérium által folytatott tárgyalásokra utalva.

Lengvarský bejelentette, olyan határozatot készít elő a jövő heti kabinetülésre, amelynek alapján Szlovákia eladhatja vagy elajándékozhatja a megmaradt Szputnyik V vakcinát.

Szlovákiában június 7. óta oltanak az orosz vakcinával. 100 ezer ember számára elég ilyen oltóanyag áll rendelkezésre. Az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) a cakaren.vercel.app/project oldalon elérhető adatai szerint jelenleg 4947 regisztráló vár a Szputnyik V-re.

Kövesse facebook oldalunkat is!