cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. január 27., 19:32

Az egészségügyi tárca és a rendelők az ágazat pótfinanszírozásában egyeztek meg

Sikerült megegyeznie az Egészségügyi Minisztériumnak és a rendelőknek az ágazat pótfinanszírozásában.

Fotó: www.nemocnicalevice.agel.sk

A rendelők finanszírozására további 283 millió eurót költenek. A forrásokat arányosan osztják el az általános és speciális járóbeteg-ellátást biztosító rendelőintézetek között. Ezt Eduard Heger megbízott kormányfő közölte a rendelőintézetek képviselőivel folytatott pénteki tárgyalás után. Hozzátette: a pácienseknek nem fog kelleni díjat fizetnie a kivizsgálásért.

Még tárgyalnunk kell a Gazdasági Minisztériummal, hogy miként tudjuk biztosítani, hogy a rendelők ne érezzék meg a megnövekedett energiaköltségeket”

– magyarázta Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) megbízott egészségügyi miniszter. Jaroslava Orosová, a Járóbeteg-ellátást Nyújtók Szövetségének (ZAP) elnöke hangsúlyozta: egyelőre feltételes egyezségről van szó. „Az volt a feltételünk, hogy a járóbeteg-ellátást biztosító szektoron belül árszabályozásra kerüljön sor a szerződéseink lejárta előtti napokban” – tette hozzá. A megoldás megtalálását hétfőre várja.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.