2021. október 7., 10:01

Az egészségügyi személyzetre is pénzt kell szánni, nemcsak a kórházak felújítására

Remek lehetőségnek tartja a Magánorvosok Szövetsége, hogy az Európai Unió a reformok támogatásra és megújulásra komoly támogatást szán. Ám úgy véli, a pénz egy részét az egészségügyi személyzet megújításra kellene fordítani.

kórház
Fotó: freepik.com
Illusztrációs felvétel

Ezen a téren Szlovákiának hatalmasak a lemaradásai és könnyen előfordulhat, hogy az új vagy a felújított kórházakban nem lesz, aki dolgozzon, nyilatkozta a szlovák hírügynökségnek Marián Šóth, a szövetség elnöke.

Rámutatott arra, hogy az egészségügyi minisztérium reformcsapatának nyilatkozata szerint Szlovákia maga választotta ki az egyes ágazatok megsegítésnek kritériumait.

Márpedig ha már egyszer szlovák „műről” van szó, akkor tudnunk kellene, hol szorít a cipő.

Šóth állítja, hogy főleg az egészségügy területén kell tudatosítani, nem elég csak az épületekbe és technikába fektetni, mert azzal nem oldódik meg az ágazat minden problémája. A szövetség éppen ezért prioritásként kezeli a perszonális kérdéseket.

Ebben nem segít nekünk, ha csak az épületekbe és az egészségügyi technikába fektetünk be. Ugyanígy szükséges, hogy az emberekbe és perszonális megújulásba is befektessünk”

– mondta.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.