2023. október 30., 12:18
Frissítve: 2023. okt. 30. 13:47

Az egészségügyi minisztériumban helyszínel a NAKA

A beavatkozás összefüggésben lehet a helyreállítási terv forrásainak felhasználásával.

NAKA
Illusztrációs felvétel
Fotó: A Speciális Ügyészség Facebook-oldala

Az aktuality.sk információi szerint a helyszínelés nyugodt körülmények között zajlik, jelen van az egészségügyi miniszter, Zuzana Dolinková (Hlas) is.

Az akció állítólag a helyreállítási tervből való pénzforrásmerítéshez kapcsolódik. A beavatkozás békésen zajlik, amelyen Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi miniszter is jelen van, aki a TV Novinynak megerősítette, hogy az akció a csacai kórház ügyéhez kapcsolódik.

A csacai kórház és rendelőintézet hétmillió eurós támogatást kapott a belgyógyász pavilon felújítására.

A csacai kórház által benyújtott pályázat során azonban gyanú merült fel, ami a kórházat először kizárta a felhívásból azzal az indokkal, hogy állítólag későn küldték el a dokumentumokat.

Néhány nappal később azonban Vladimír Lengvarský leköszönő miniszter mégis felvette kórházat a nyertes pályázatok listájára,

ami kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy ki, hogyan és kivel kommunikált annak érdekében, hogy a csacai kórház újba játékba kerüljön.

A helyreállítási tervből származó kérelmek ügyével az Európai Ügyészség is foglalkozott. Időközben a csacai kórház saját költségén megkezdte a felújítást.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.