Az egészségügyi miniszter távozását követelik már a kormánypártok képviselői is

2021. február 19., 10:01
ma7

Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter lemondását egyre többen követelik. Már a koalíció soraiban is egyre gyakoribb az ilyen vélemény.

Fotó: Tasr

A legkisebb kormánypárt, a Za ľudí azon az állásponton van, hogy Marek Krajčít le kell váltani, a javaslatot pedig a kormánykoalíció elé akarják terjeszteni. Miroslav Kollár (Za ľudí) pártból való távozását követően többen is szóvá tették, hogy a kórházakban fennálló helyzetért a kormányé a felelősség.

A párt egyik tagja Tomáš Valášek (Za ľudí) elmondta, az a minimum, hogy Marek Krajčínak távoznia kell. A képviselő azonban nincs egyedül az álláspontjával. Hasonlóan vélekedik a párt alelnöke, Juraj Šeliga is, aki egyben a parlament alelnöke is.

Šeliga szerint

a kormánytagoknak őszintének kell lenniük egymással, egybe kell tartani a kormánykoalíciót, ugyanakkor ha nem gyakorol az egészségügyi miniszter önreflexiót, többen is távozhatnak majd a kormányból.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője, Zuzana Eliášová szerint azzal nem javul a helyzet, ha átgondolatlan cserékre kerülne sor.  A szóvivő elmondta,

most az a legfontosabb, ha arra fókuszálnának, hogy az országot minél gyorsabban kivezessék ebből a kritikus helyzetből.

A védelmi miniszter, Jaroslav Naď (OĽaNO) teljes mértékben kiáll pártársa, Marek Krajčí mellett. A tárcavezető elmondta,

nemcsak Krajčít terheli a felelősség, ő is ugyanúgy hibás, hogy a keményebb lockdownt nem sikerült hamarébb bevezetni.

Elmondása szerint ha Krajčnak már elege lenne, és úgy döntene, hogy lemond, akkor emelt fővel tenné, mert az ország számára nagyon sok jót tett.

Kövesse facebook oldalunkat is!