magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2020. november 11., 17:41

Az egészségügyi bizottság elnöke a Penta "kemény lobbistája"

Jana Bittó Cigániková (SaS), az egészségügyi bizottság elnöke a Penta pénzügyi csoport „kemény lobbistája”, jelentette ki szerdán Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő, hozzátéve: a bizottság élén szó szerint csak megtűrik őt.

Matovic-Cigániková
Igor Matovič és Jana Bittó-Cigániková
Fotó: TASR

A miniszterelnök szerint a képviselőnő minden egyes kijelentése a Penta, a Pentát vezető Jaroslav Haščák és a magán egészségbiztosítók javát szolgálja. Elismételte: Bittó Cigánikovát nem tekinti koalíciós képviselőnek.

Matovič szerint az SaS képviselőjének magatartása nem nevezhető lojálisnak. Bittó Cigániková szemére vetette azt is, hogy el akarja lehetetleníteni Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter működését. Hozzátette: a jelenlegi rendszert azért védelmezi, mert így felel meg Jaroslav Haščáknak.

Sajnálom, hogy a koalíciónak ilyen képviselője van”

– mondta Matovič, aki szerint minden képviselőnek a közérdeket kellene szolgálnia. Állítása szerint az utófinanszírozás kérdéséről a koalíciós tanács október 5-ei ülésén tárgyaltak.

Bittó Cigániková, aki szerdán bírálta az állami Általános Egészségbiztosító utófinanszírozását, a közösségi hálón úgy reagált, hogy Matovičot miniszterelnöknek tartja, még ha néha nem is viselkedik úgy.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.