Az egészségügy-minisztérium módosította a Szputnyikra kiadott engedélyt

2021. június 4., 13:31
ma7 | TASR

Az egészségügy-minisztérium javította a nem regisztrált Szputnyik V vakcina gyógyászati felhasználására kiadott eredeti engedélyt. Az eredeti változat, amelyet márciusban írt alá Marek Krajčí (OĽANO), az előző miniszter, pontatlan adatokat tartalmazott a gyógyszer csomagolását illetően. A javítás azért is szükséges, mert módosult a gyógyszerekre vonatkozó jogszabály. A TASR hírügynökséget a tárca kommunikációs osztálya tájékoztatta pénteken.

Szputnyik Light
Fotó: unsplash.com
Szputnyik Light vakcinából elég lesz egy adagot beadni
Az engedély eredeti formájában azt mondta ki, hogy nem regisztrált gyógyszer alkalmazása esetén a kezelőorvos vállal minden felelősséget. Ez a rendelkezés a jogszabály módosítása miatt már nem aktuális. Az új szabályozás értelmében az állam vállalja magára az esetleges felelősséget

- közölte a minisztérium.

A nem regisztrált Szputnyik V vakcinával való oltásra kedd (június 1.) óta lehet regisztrálni. A védőoltást Losoncon, Pozsonyban, Nagymihályon, Érsekújvárban, Homonnán, Bajmócon, Pöstyénben és Zsolnán adják majd be. Szlovákiában az első személyt várhatóan június 7-én, hétfőn oltják be az orosz vakcinával.

Kövesse facebook oldalunkat is!