lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2021. október 11., 17:09

Az Angliába utazó, beoltott szlovák állampolgároktól csak egy tesztet kérnek

A beoltott szlovák állampolgároknak nem kell koronavírus-tesztet abszolválniuk az Egyesült Királyságba való beutazásuk előtt.

london
Fotó: unsplash.com

Egy nappal az országba érkezésük után azonban kötelezően le kell teszteltetniük magukat, és a tesztet előzetesen meg kell rendelniük. Erről a Szlovák Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma tájékoztatott a honlapján.

Az oltatlanoknak még az utazás előtt le kell teszteltetniük magukat, az Egyesült Királyságba való belépésük után pedig tíz napra karanténba kell vonulniuk.

Ezenkívül a beutazásuk előtt meg kell vásárolniuk két tesztet, amelyekkel az országba érkezésük utáni második és nyolcadik napon tesztelik le őket.

Amennyiben az illető második tesztje negatív eredménnyel zárul, az ötödik napon ismét leteszteltetheti magát, és ha az is negatív, elhagyhatja a karantént. Ugyanakkor ebben az esetben is kötelező abszolválni még egy tesztet az ott-tartózkodás nyolcadik napján.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.