cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. április 26., 19:36

Az államfő reagált Fico szavaira

Zuzana Čaputová államfő elutasítja a politikai támadást mint a védekezés egy formáját egy büntetőeljárással összefüggésben. Az elnök asszony Robert Fico (Smer-SD) volt kormányfő és parlamenti képviselő nyilatkozataira reagált, utalva az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom meggyengítésére is.

Čaputová
Fotó: TASR

Hozzátette: Szlovákia nem diktatúra, és nincsenek előre megírva a bírósági ítéletek. Szerinte Ficónak minden jogi eszköz a rendelkezésére áll, hogy hatékonyan védekezhessen.

"Az utolsó, amire a bűnüldöző szerveknek most szükségük van, a politikusok által kifejtett nyomás" - húzta alá az államfő, aki szerint Fico jelenlegi magatartása összhangban van a politikusi stílusával, amely az ellenségkeresésre és az útjába kerülők lejáratására épül. 

Az elnök hangsúlyozta, hogy egy ellenzéki politikus elleni büntetőeljárás minden országban "a demokrácia érzékeny próbája".

"Ezt csak akkor álljuk ki, ha minden egyes lépést szigorúan a törvényekkel összhangban teszünk meg. Ezért az egész nyilvánossággal együtt szoros figyelemmel fogom kísérni a nyomozás további alakulását. Itt nincs helye konspirációknak vagy politikai színjátéknak" - zárta az államfő.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.