2021. július 20., 16:30

Az államfő osztja az egészségügyi miniszter véleményét

Zuzana Čaputová köztársasági elnök szerint logikusak azok az érvek, melyeket Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter és Stanislav Zvolenský, a Szlovák Püspöki Konferencia elnöke fogalmazott meg Ferenc pápa látogatásával kapcsolatban.

Mindenkivel találkozik
Ferenc pápa
Fotó: TASR
Ennek a megoldásnak köszönhetően rosszabb járványhelyzet esetén is részt vehet majd a pápával közös istentiszteleteken a lehető legtöbb ember. Ugyan nem népszerű, de ez az egyetlen ésszerű megoldás, amely biztosítja, hogy az emberek találkozhassanak Ferenc pápával a szlovákiai látogatása során"

- véli az államfő.

Azt, hogy a szentatya szeptemberi, szlovákiai látogatásának programjain csak a teljes védettséget élvező személyek vehetnek részt, az egészségügyi miniszter jelentette be kedden. Lengvarský és Zvolenský megállapodtak abban, hogy a részvétel magasan meg fogja haladni az érvényes óvintézkedések által megszabott korlátokat.

A pápa a teljes püspöki kar, Zuzana Čaputová államfő és a szlovák kormány meghívására érkezik Szlovákiába. A legutóbbi pápai látogatás óta 18 év telt el, akkor II. János Pált fogadta Szlovákia.

Ferenc pápa látogatása szeptember 12-től 15-ig fog tartani.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.