2022. január 29., 14:42

Ausztria a nagyszámú koronavírus-fertőzés ellenére lazít néhány járványellenes intézkedésén

Az új koronavírusos esetek nagy száma ellenére Ausztria úgy döntött, hogy fokozatosa enyhíti a koronavírus terjedésének meggátolására hozott intézkedéseit, jelentette be Karl Nehammer kancellár.

koronavírus Ausztria lockdown
Fotó: TASR/AP

Február 5-től a jelenleg érvényben lévő éjszakai kijárási tilalom 22.00 helyett éjfélkor kezdődik. Február 12-től nem lesz szükség negatív koronavírustesztre vagy oltára a kiskereskedelmi szektorban – mondta az osztrák kancellár.

Február 19-től a negatív COVID-19 teszttel rendelkező lakosok a védőoltást vagy a betegség leküzdését igazoló dokumentum nélkül is látogathatják az éttermeket és a bárokat.

A járványellenes intézkedések enyhítésének oka Ausztriában az, hogy a magas esetszám ellenére jelenleg nincsenek túlterhelve a kórházak az országban - írja a DPA. „A számok stabilak és valóban kiszámítható szinten vannak” – jelentette ki Nehammer a kórházak és az intenzív osztályok helyzete kapcsán.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.