Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2023. december 19., 15:06

Andrej Danko szerint az új minisztériummal több jut sportra, létrejön az idegenforgalmi alap

Az új idegenforgalmi és sportminisztérium a tervek szerint más tárcáktól vesz át alkalmazottakat, ezért nem várható a hivatalnoki állomány bővülése – jelentette ki kedden Andrej Danko, az SNS elnöke, a parlament alelnöke.

Parlamenti elnökválasztást szeretne
Andrej Danko
Fotó: TASR

Hozzátette, több pénzhez jutnak majd a sportszövetségek, az Állami Sporttámogatási Alap, és létrejön az idegenforgalmi alap. Visszautasította azokat a kijelentések, hogy a minisztériumot azért hozzák létre, hogy legyen hol elhelyezni az SNS pártfunkcionáriusait.

Arra törekszünk, hogy a sportszövetségek január 1-től történelmi nagyságú, 20%-kal magasabb támogatást kapjanak, ami körülbelül 20 millió eurót jelent. További 30 millió megy az Állami Sporttámogatási Alap keretének emelésére. (...) A pénz a szerencsejátékok bevételéből származik

– mondta Danko, hozzátéve, e változtatások miatt fontos a hatásköri törvény módosítása és a jövő évi költségvetés parlamenti elfogadása.

Az idegenforgalmi alapba a tervek szerint szintén 30 millió euró kerül.

Tárgyalunk az ágazat képviselőivel, a szállodák üzemeltetőivel arról, hogy az alapban levő pénzt az ágazati szervezetek osztanák el

– vázolta az SNS elnöke.

Danko bízik benne, hogy néhány év múlva a lakosság helyeselni fogja a most létrejövő minisztérium létezését. A feladatai közé tartozna például nemzetközi rendezvények szervezése.

Hiszen minden egyes sportesemény hatással van a szállásfoglalásokra, és csak buta ember mondhatja, hogy az idegenforgalomnak nincs jövője

– jegyezte meg.

Az új minisztérium szerinte további idegenforgalmi projekteket irányíthat, és hozzá kerül a Tipos állami szerencsejáték-vállalat.

Dušan Keketi kormánybiztos, az új tárca kijelölt minisztere megerősítette, hogy kis apparátussal működő, digitalizált, csupa profi szakemberből álló minisztérium felállítását tervezik.

Bízom benne, hogy a parlamenti viszontagságok ellenére sikerül teljesíteni a január elsejei dátumot, de felkészülünk más forgatókönyvre is

– tette hozzá.

Ján Krišanda, az új minisztérium államtitkári posztjának várományosa azt hangsúlyozta, hogy a sportélet valamennyi szereplője örül az új minisztérium létrehozásának.

Valóban az egész szlovákiai sportéletet és az egész ország javát szolgálja majd

– szögezte le.

A hatásköri törvény módosításáról jelenleg tárgyal a parlament.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.