lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2023. november 24., 15:35

Aláírta az államfő a 300 eurós nyugdíjkiegészítésről szóló módosítást

A 13. nyugdíjon kívül idén további 300 eurós kiegészítést kap minden nyugdíjas - Zuzana Čaputová államfő pénteken aláírta a 13. nyugdíjról szóló törvény módosítását, melyet gyorsított eljárásban fogadott el a parlament.

Jól jön
Illusztráció
Fotó: X - Twitter

Az összeget decemberben kapják meg a jogosultak. Eredetileg 150 eurós kiegészítés volt tervben, de a parlament a szociális bizottság módosító javaslatát jóváhagyva megduplázta a támogatás összegét. Az intézkedés körülbelül 440 millió eurós kiadást jelent az államkasszának.

Jelenleg a 13. nyugdíj összege 50 és 300 euró között mozog, a nyugdíj összegének függvényében. A szociális ügyi minisztérium dolgozik a törvény módosításán, mely szerint 2024-ben a karácsonyi nyugdíj az átlagnyugdíj összegének felelne meg. Ezt a változtatást idén már lehetetlen volt kivitelezni, ezért kapnak most decemberben további egyszeri kiegészítést a nyugdíjasok.

A módosítás a kihirdetése napján hatályba lép.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.