2021. november 30., 10:41

Akcióban a NAKA. A rendőrök az ország több pontján is bevetésen vannak

Szlovákia több pontján is bevetésen vannak ma a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség rendőrei, írja az Aktuality.sk portál, a büntetőeljárásban tevékenykedő szervek környezetéből érkező forrásokra hivatkozva. A megállapítások szerint az akció Pozsonyban, Trencsénben és Zsolnában zajlik és csaknem száz rendőr van a terepen.

NAKA
Fotó: TASR
Illusztrációs felvétel

A rendőrakciót az országos rendőrfőkapitányság is megerősítette.

A NAKA már a kora reggeli óráktól Szlovákia-szerte olyan feladatokat lát el, amelyek egy gazdasági bűnözés dokumentálásával kapcsolatosak. Részletesebb tájékoztatást csak akkor adunk, ha az eljárás folyamata ezt lehetővé teszi”

– mondta Andrea Dobiášová, a rendőrfőkapitányság szóvivője. Információk szerint az akció ismét a Nemzeti Autópálya Társaságnál történt közbeszerzési machinációkkal kapcsolatos. Ez már a negyedik autópályatársasággal kapcsolatos bevetés. A tavaly szeptemberi első bevetés több tízmillió euró értékű túlárazott kameravásárlással volt összefüggésben, akkor a Bödör-család tulajdonába tartozó Bonul cég telephelyén is házkutatást tartottak a törvény emberei.

A NAKA régóta vizsgálja a Nemzeti Autópálya Társaság furcsa vásárlásait. Korábban több ember ellen is vádeljárást indítottak közbeszerzési machinációk és idegen vagyonkezelés során történő kötelességszegés miatt – köztük a cég korábbi operatív vezérigazgatója, Peter Homola ellen is.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.