cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. november 7., 07:58

Abszurdnak tartja a Hlas a belügyminiszter leváltására vonatkozó kezdeményezést

A Progresívne Slovensko (PS) terve, hogy kísérletet tesz Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter leváltására, csupán tapasztalatlan politikusok reakciója a média szemrehányásaira, hogy tétlen az ellenzék – állítja a Hlas-SD. Abszurdnak tartja, hogy azért akarnak leváltani egy minisztert, mert betartja a törvényt.

Matúš Šutaj Eštok
Matúš Šutaj Eštok
Fotó: TASR

„Politikai abszurd akkor bejelenteni egy leváltási kísérletet, amikor a kormánynak még nem is szavazott bizalmat a parlament. Ezt tulajdonképpen az SaS nyilatkozatai is megerősítik, mégis aktívan részt vesz ebben az abszurd játékban. Emlékeztetjük a Progresívne Slovenskót, hogy konstruktív ellenzék akart lenni, és megígérte a kormánynak a hagyományos 100 napos türelmi időt” – jelentette ki Patrícia Medveď Macíková, a Hlas-SD szóvivője.

A párt szerint a PS a média és a Slovensko mozgalom nyomásának engedve kezdeményezi a leváltást.

A Hlas-SD ugyanakkor értékeli a KDH hozzáállását, amely kijelentette, nem az új, kulturált politikai stílus jele egy miniszter leváltását kezdeményezni akkor, amikor még nem kapott bizalmat a kabinet.

Abszurd, hogy bármilyen minisztert azért akarjanak leváltani, mert betartja a törvényt, amely szerint minden rendőrt fel kell függeszteni a szolgálat alól, ha büntetőeljárás indul ellene.

Emellett Matúš Šutaj Eštok teljesíti a Hlas-SD illegális migráció elleni programját, és növeli az állampolgárok biztonságát” – tette hozzá a szóvivő.

A PS bejelentette, hogy amint bizalmat szavaz a parlament a kormánynak, kezdeményezi a belügyminiszter leváltásáról szóló rendkívüli ülés összehívását. Az SaS és a Slovensko is támogatja az elképzelést. A PS szerint a kormány nem várhatja el, hogy megkapja a szimbolikus, 100 napos türelmi időt, ha röpke tíz nap alatt megmutatta, hogy viszonyul a jogállamhoz.
 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.