2022. július 21., 11:40

A Za ľudí támogatja az Európai Bizottság gázcsökkentési javaslatát

A Za ľudí támogatja a gázfogyasztás csökkentését és az alternatív szállítóktól való gázellátást.

gáz vezeték földgáz
Fotó: TASR/AP

A párt így reagált az Európai Bizottság javaslatára, miszerint télen 15 százalékkal csökkenteni kellene a gázfogyasztást az Európai Unión belül.

A Za ľudí közleménye szerint

a párt a háború kezdete óta támogatja Szlovákia fokozatos leválását az orosz gázról.

A kormánypárt szerint az oroszok fegyverként használják fel a gázszállítást, több nemzetközi szerződést is megszegnek, és zsarolják az európai országokat.

A közlemény szerint a Za ľudí egyebek mellett támogatja az innovációs beruházások növekedését, az épületek jobb energiahatékonyságát, illetve az ipari termelési folyamatokat is.

Az Európai Bizottság szerdán új javaslatcsomagot mutatott be, amelynek célja, hogy jövő tavaszig 15 százalékkal csökkenjen a gázfelhasználás Európában. Az uniós testület új tanácsi rendeletet javasol a gázkereslet csökkentésére irányuló összehangolt intézkedésekről. Valamennyi tagállam számára célul tűznék ki, hogy 2022. augusztus 1. és 2023. március 31. között 15 százalékkal csökkentse a gázfelhasználást. A testület szerint az Európai Uniót az Oroszországból érkező gázszállítások további csökkenése fenyegeti, mivel a Kreml fegyverként használja a gázexportot, és a javaslatcsomaggal ez a kockázat csökkenthető.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.