2021. szeptember 8., 08:50

A Za ľudí rebellisei csatlakoznak Sulíkékhoz. Az SaS ragaszkodik ahhoz, hogy Kolíková miniszter maradjon

Mária Kolíková és a Za ľudí frakciójának őt követő képviselői délelőtt kilenc órára közös sajtótájékoztatót hirdettek meg a Szabadság és Szolidaritás párttal (SaS).

sulík kolíková
Fotó: TASR

Mária Kolíková keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy

a Za ľudí hat képviselője kilép a párt frakciójából, s megalakítja az Igazságos Szlovákiáért platformot. A képviselők belépnek az SaS frakciójába.

A Mária Kolíkovát követő képviselők: Michal Luciak, Marek Hattas, Vladimíra Marcinková, Vladimír Ledecký, Ján Benčík, Tomáš Lehotský.
Sulíkék nem követelnek újabb posztokat

Richard Sulík elmondta, nem szeretnék megnyitni a koalíciós szerződést, de

ragaszkodnak ahhhoz, hogy Mária Kolíková igazságügyi miniszter maradjon. Mint második legerősebb párt, nem fognak követelni újabb pozíciókat, a házelnöki széket sem.

Az SaS 19 fősre bővült frakciója szilárdan támogatni fogja a Heger-kormányt - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Sulík újságírói kérdésre megismételte, egyeztetett a koalíciós partnerekkel, ragaszkodnak ahhoz, hogy Kolíková megtarthassa az igazságügyi tárcát.

Sulík nem bocsátkozott találgatásba, mi lesz a Remišovát követő képviselőkkel. A többi képviselőt is szívesen látják a párt frakciójában. Támogatják, hogy Veronika Remišová miniszter maradjon - tette hozzá a pártelnök.

Nem tart attól, hogy a kialakult helyzetben veszélybe kerülne a költségvetés elfogadása.

Sulík nem volt hajlandó találgatni arról, mi történik, ha a koalíciós partnerek ragaszkodni fognak Kolíková távozásához a miniszteri székből.

Korábban írtuk:

Az elmúlt hetekben kiéleződött a viszony a Za ľudí párton belül Veronika Remišová pártelnök és Mária Kolíková igazságügyminiszter hívei között.

Elemzők szerint a Kolíkovát követő képviselők az SaS frakciójában folytathatják, erre utalhat a szerda reggeli sajtótájékoztató bejelentése.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!