2021. március 8., 16:01

A volt államtitkár a trencséni kórház pszichiátriai osztályán marad

Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkár rossz egészségi állapota miatt továbbra is a Trencséni Egyetemi Kórház pszichiátriai osztályán marad. 

Monika Jankovská
Fotó: TASR

Március 15-én dönt a Nagyszombati Kerületi Bíróság a Speciális Ügyészség ügyészének panaszáról, melyet a Trencséni Járásbíróság döntése ellen emelt Monika J. szabadlábra helyezése ügyében – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Peter Erdős, Monika J. ügyvédje.

„Ez része volt a határozatnak. Ha az ügyész panaszt emem a szabadlábra helyezés ellen, a bírónak ki kell jelölnie a fellebbviteli bíróság ülésének dátumát is” - magyarázta az ügyvéd. Ezen az ügyész, a gyanúsított és a védőügyvéd is jelen lehet. „Meglátjuk, milyen állapotban lesz, az orvosi jelentés alapján jelenleg nincs olyan állapotban, hogy részt vegyen az eljárásban. Ezért nem jelenhetett meg a Trencséni Járásbíróságon sem” - tette hozzá Erdős.

A Trencséni Járásbíróság vasárnap (március 7.) éjszaka döntött Monika J. kiengedéséről a vizsgálati fogságból, nyomkövető karperecet kell viselnie, és nem találkozhat a Fatima-ügy gyanúsítottjaival, a tanúkkal és az eljárásban résztvevő szakértőkkel.
Erdős szerint védence továbbra is kórházi kezelésre szorul. Monika J. pszichikailag összeomlott, amikor március 4-én a Legfelsőbb Bíróság döntése nyomán szabadlábra helyezték, ám röviddel ezután ismét őrizetbe vették. A Vihar és a Forgószél ügyekben zajlik ellene eljárás, ismételt őrizetbe vétele a trencséni Fatima bár ügyével függött össze.

A hírt frissítjük.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.