lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2021. október 11., 15:56

A védelmi minisztérium feljelentett két parlamenti képviselőt rémhírek terjesztése miatt

A védelmi minisztérium büntető feljelentést tett két parlamenti képviselő ellen rémhírterjesztés címén.

Vajon mi lesz ebből
Jaroslav Naď miniszter és a két renitens képviselő: Marián Kotleba és Milan Mazurek
Fotó: TASR/ma7

Jaroslav Naď tárcavezető vasárnap közösségi oldalán már jelezte, hogy sor kerül erre.

A pozsonyi I. Járási Ügyészségnek megküldött feljelentés szerint Marián Kotleba és Milan Mazurek, a Szlovák Nemzeti Tanács képviselői rémhíreket terjesztettek a MOVIR rendszer fejlesztésével és alkalmazásával kapcsolatban.

Ezek az urak elhatározták, azzal keltik fel a hiszékeny emberek érdeklődését, hogy olyan koncentrációs táborokkal kapcsolatos tervezetekről szóló kitalált információkat adnak közre, amelyek szerint a védelmi tárca embereket zárna el és mindezt a nyilvánosság megfélemlítésének szándékával tették. Nem engedem meg, hogy ezeknek az úgynevezett álszakembereknek a szenzációhajhászó és a népszerűség növelését célzó kétségbeesett igyekezetei kárt okozzanak az országnak és megingassák az emberek bizalmát a Szlovák Köztársaság Fegyveres Erői iránt"

- fogalmazott a miniszter a bejegyzésben. Mint hozzátette: a védelmi tárca soha nem tervezte, hogy a beoltatlan emberek számára táborokat hozzon létre, azt pedig már végképp nem, hogy új totalitárius rendszert és új világrendet vezessen be.

A Lešťben található Kiképző Központ közreműködik a MOVIR projektben, amelynek célja olyan pilóta nélküli eszközök hadrendbe állításának a kutatása, amelyek a kijelölt területek védelmét szolgálnák. Ez kizárólag a Kiképző Központra vonatkozik, tehát nem a polgári lakosság elleni alkalmazásról van szó. A Központ egyébként is zárt terület, ahová polgári személyeknek tilos a belépés - írta a miniszter Facebook-bejegyzésében.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az efféle hamis információk milyen károsak lehetnek, és sokan milyen könnyen elhiszik őket, hiszen több mint 76 ezer ember osztotta meg a két képviselő bejegyzését.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.