2020. november 11., 10:09

A védelmi miniszter szerint indokolt újra veszélyhelyzetet hirdetni

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter nem kételkedik abban, hogy indokolt újra veszélyhelyzetet hirdetni, mert szerinte a helyzet most sokkal rosszabb, mint korábban, amikor 45 nappal ezelőtt bevezették az intézkedést. Ezt a szerdai kormányülés előtt mondta.

Jaroslav Naď
Fotó: TASR

Rámutatott, hogy a szomszédos országokban, például Csehországban és Magyarországon, illetve Franciaországban vagy Spanyolországban kialakult állapotokra.

Ne tegyünk úgy, mintha mi mások lennénk"

- mondta a miniszter. Hozzátette, hogy a kérdést megvitatják kormányülésen, és meggyőződése, hogy sikerül megállapodásra jutniuk.

Elképzelhetőnek tartja, hogy a vállalkozók és a cégek antigéntesztet végeznének az alkalmazottaikon. Példaként az oktatásügyet említettek.

„Mi adnánk a teszteket, valamint intéznénk a logisztikát" - magyarázta a védelmi minisztérium vezetője és hozzátette,

ha a tesztelés sikeresnek bizonyul, ágazatonként is bevezetnék. Naď szerint rendszerszintű megoldásra van szükség.

Elmondta, a kormányülésen a november 21-22-i tesztelésről is tárgyalni fognak, a tesztelés néhány települést érint.

„Tudjuk, hol milyen eredménnyel zárult a tesztelés" - mondta Naď, hozzátéve, a jövő hétvégén körülbelül 500 gyűjtőpontot állítanak fel. Elmondása szerint kiválasztott településeken fognak tesztelni, mert néhány zöld járásban voltak olyan helyek, ahol sok fertőzöttet találtak.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.