Elrendelhetik az egészségügyi dolgozók mozgósítását

2020. október 29., 11:11
ma7

Jaroslav Naď védelmi miniszter erről csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt.

Fotó: TASR

A tárcavezető szerint a az országos teszteléshez biztosították a szükséges közreműködőket a fegyveres erők részéről, de még várják az egészségügyi személyzet jelentkezését.

Naď hangsúlyozta, a járványhelyzet jelenleg Szlovákiában súlyosabb, mint Csehországban - ezért elengedhetetlenül szükséges az országos tesztelés.

A miniszter bírálta az orvosi kamara elnökét tegnapi kijelentései miatt. Szerinte Marian Kollár a tesztelés kapcsán magáncégek érdekeiért lobbizott, s csak azután vetette el a tömeges tesztelést, amikor azzal szembesült, hogy nem helyezik előtérbe az általa javasolt cégeket.

A miniszter hangsúlyozta, a tömeges tesztelés lehetőséget ad a járványgörbe letörésére, a kórházak tehermentesítésére. Összefogásra szólított fel, hangsúlyozta, várják az egészségügyi szakszemélyzet jelentkezését.

Elrendelhetik az egészségügyi dolgozók mozgósítását

A tárcavezető azt sem zárta ki, hogy a hétvégi országos tesztelés miatt elrendelik az egészségügyi dolgozók mozgósítását. Hozzátette, hogy

erről még nem született politikai döntés. Mint mondta, megvárják a délutánt, addigra kiderül, hány embert adnak a magánkézben levő kórházak, és mennyi egészségügyi dolgozó jelentkezik még a nap folyamán.

Arról sincs még döntés, hogy megtartják-e a következő héten az országos tesztelés második fázisát.

Kövesse facebook oldalunkat is!