2020. április 30., 18:11

A Threema-üzenetek „szerepet kapnak” a Kuciak-gyilkosság bizonyítási eljárásában

Bevonja a Kuciak-gyilkosság bizonyítási eljárásba a Speciális Büntetőbíróság szenátusa a titkosított Threema-üzeneteket, beleértve a Marian K. és Alena Zs. közötti kommunikációt. Az áldozatok jogi képviselői szerint ezek bizonyítják, hogy Marian K. rendelte meg Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolását.

Fotó: TASR

Marian K. az alkalmazáson keresztül kommunikált az ügy másik vádlottjával, Alena Zs.-vel., a nyelvezetet, amit használtak, Daniel Lipšic, a Kuciak család jogi képviselője rejtjelesnek nevezte.

Az újságíró meggyilkolásával kapcsolatos üzenetváltásban a hóra, kihullott fogakra tettek utalásokat. Alena Zs. fogainak állapotáról, az egészségbiztosító dokumentumairól, a nagymácsédi időjárásáról esik szó az üzenetekben, melyeket a gyilkosság idején váltottak.

A vádlott megkérdőjelezte a Threema-üzenetek hitelességét a váltóhamisítással kapcsolatos eljárás során is.

Felrótta a bűnüldöző hatóságoknak a módot, ahogyan hozzájutottak a kommunikációhoz, és megkérdőjelezte a tanúként kihallgatott Peter Tóth vallomását is, aki a telefonokat átadta a rendőrségnek. A váltóhamisítás ügyében a bíróság nem jogerősen elítélte Marian K.-t, az ítélet indokolásában a Threema-üzenetekkel is érvelt a szenátus.

A tárgyalás elején Ružena Sabová, a szenátus elnöke bejelentette, hogy a Threema-üzeneteket nem olvassák fel, ezt egy későbbi időpontra halasztják.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.