2020. november 6., 15:43

A terrortámadás egy Bécsben élő szemével - VIDEÓ

Négyen meghaltak, tizenheten megsebesültek a hétfői bécsi terrortámadás során. Hat helyszínen zajlott a lövöldözés, egy húszéves támadót lelőttek, aki az iszlám vallás híve volt. A történtekről egy 24 éve ott dolgozó felvidéki egészségügyi nővért kérdezünk, aki a támadás idején Bécsben tartózkodott.   

Videó:  ma7

Panyik Denisa 24 éve él Bécsben, magáénak érzi a várost, és nagyon megrendítették a történtek. A terrortámadás idején éppen Bécsben tartózkodott, de hálás, hogy nem érzékelt semmit a támadásból, csupán másnap reggel ismerősei, rokonai aggódó üzeneteiből tudta meg a történteket. 

Azóta azonban napjainak központi témája lett a támadás, hiszen alig lehet másról hallani. Elmondása szerint: 

Az embereken nem is a félelmet látom, hanem a dühöt és az értetlenséget, hogy ilyen ma megtörténik és megtörténhet. 

Nagyon összefogta az embereket a támadás: felhívásra a bécsi rendőrség közösségi oldalára a tegnapi napig mintegy 20 000 felvétel érkezett. Ezen felvételek segítségével próbálják rekonstruálni a történteket. A felvételeket kizárólag a rendőrség látja, mások számára nem hozzáférhető.

Denisa tapasztalatai alapján, két táborra osztja a muszlim-keresztény kérdés Bécs lakosságát. Az egyik tábor mélységesen elítéli és küldené vissza őket oda, ahonnan jöttek, a másik, toleránsabb tábor pedig annak ad hangot, hogy ne ítéljünk meg minden muszlim embert ezek alapján a cselekedetek alapján. 

Beavatott minket olyan részletekbe is, amit még nem nagyon hallhattunk máshol, hiszen kolléganője párja volt az ügyeletes orvos, aki a támadás estéjén ellátta az egyik sérültet. Hogy milyen sebesülései voltak és milyen orvosi ellátásra volt szüksége, a videóból kiderül. Nézze velünk! 

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy a beszélgetés elején lévő képsorok a nyugalom megzavarására alkalmasak!  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.