A tavalyi országos tesztelés 119 millió euróba került

2021. március 2., 08:06
ma7 | TASR

A tavalyi COVID-19-re végzett országos tesztelés 119,89 millió euróba került a pénzügyminisztérium nyilatkozata szerint. Az országos tesztelésre 2020 őszén került sor. A kormány a tesztelés koordinálásával a Szlovák Köztársaság fegyveres erőit bízta meg. A Közös Felelősség művelet célja volt a járványok azonosítása és a fertőzöttek elkülönítése az egészséges lakosságtól.

Komárom

Az egyes minisztériumok és intézmények számára a teljes összegből több mint 99 millió eurót különítettek el az általános kincstári igazgatásból. A 20,78 millió euró összegű kiadásokat a kiigazított költségvetésből biztosították.

A Belügyminisztérium 550 800 eurót kapott az orvosi igazolások kinyomtatásáért. További több mint 4,95 millió euró jutott a minisztérium számára a rendőrök, tűzoltók, hegyimentők, köztisztviselők és a belügyminisztérium központi szerve apparátusának alkalmazottai javadalmazására az országos teszteléssel kapcsolatban.

További kiadásokért 9 millió eurót térítettek meg a Belügyminisztériumnak.

A Védelmi Minisztériumnak 42,66 millió eurót különítettek el a tesztek előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos kiadások fedezésére. Több mint 11,77 millió euró fizetést fizettek az alkalmazottaknak.

Az Állami Tartalékalap igazgatása a költségvetésből több mint 50,94 millió eurót kapott anyagi készletek biztosítására.

Kövesse facebook oldalunkat is!