2020. február 7., 18:20

A Szociális Biztosító ügyfelei már online is áttekintést kaphatnak a ledolgozott éveikről

A Szociális Biztosító ügyfelei már számlakivonat kérvényezése nélkül is hozzáférhetnek a számlájukhoz. Ennek köszönhetően mindenki áttekintést kaphat a ledolgozott évei számáról, illetve ezek nyugdíjba vagy más juttatásokba való beszámításáról.

Szociális biztosító
Fotó: dunaszerdahelyi.sk/Nagy Attila

A felhasználók már elektronikusan is tudomást szerezhetnek a számlájukon 2004. január 1-től történt változásokról, mégpedig egy Grid-kártya segítségével, melyet a Szociális Biztosító bármelyik telephelyén kiállítanak a biztosítottak részére.

A biztosított személy így online hozzáférést kaphat a számlájához, valamint megtudhatja, regisztrálták-e az összes járulékfizetési időszakát. Az elektronikus hozzáférés tehát telefonálás és kérvények írása nélkül, az otthon kényelméből teszi lehetővé az szükséges információk megszerzését. A felhasználónak mindössze be kell jelentkeznie a Szociális Biztosító e-szolgáltatásaiba.

A statisztikai adatok feldolgozása miatt, a 2019-es év járulékfizetési időszakára vonatkozó információkat a biztosító leghamarabb 2020 áprilisában teszi közzé“ – figyelmeztetett Peter Višváder, a biztosító szóvivője.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!