2021. november 24., 11:21

A szlovák védelmi miniszter szerint nincs más megoldás, csak a lockdown, minden más csak populizmus

Nem létezik lockdown nélküli megoldás a jelenlegi helyzetre, minden más állítás csak populizmus – jelentette ki a kormány ülése előtt Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter. Megerősítette, hogy a kormány ma szavaz Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter járványügyi javaslatairól.

Jaroslav Naď
Fotó: TASR
Nehéz megmondani, végül mit hagy jóvá a kormány, még tárgyalunk. Felelősség vagy populizmus, ez a kérdés. Remélem, hogy a felelős hozzáállás győz

- tette hozzá Naď. Azt elképzelhetőnek tartja, hogy

a beoltottakra vonatkoznak majd valamilyen kivételek.

Mária Kolíková igazságügyi miniszter ennek kapcsán kijelentette, nem alkotmánysértő, hogy egyes létesítményekbe nem engednek be embereket azért, mert nincsenek beoltva.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a beoltottak kevésbé terjesztik a vírust, vagyis rendben van, ha figyelembe vesszük a beoltottságot a járványügyi rendeletek elfogadásánál

- mondta Kolíková. Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter a kormány ülése előtt kijelentette, minden javaslatot támogat, amely emberéleteket menthet és minimalizálja a gazdasági károkat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.