2020. március 16., 10:22

A szlovák-ukrán határ összes határátkelőhelyén a forgalom fel lesz függesztve

A szlovák-ukrán határ összes határátkelőhelyén a hétfő estétől felfüggesztik a nemzetközi személyforgalmat.  A szlovák-lengyel határon felújították az ellenőrzést. Tájékoztatott erről Agnesa Kopernická, a szobránci határvédelmi és idegenrendészeti rendőrség szóvivője.

Az ukrán állami határőrizeti szolgálat ideiglenesen "az epidemiológiai helyzet stabilizálásáig" ideiglenesen felfüggesztette az ukrán határátkelőhelyeken a szolgálatot. A határ átlépése csak "a nemzeti érdekek védelmének biztosítása vagy a nemzetközi kötelezettségek teljesítése, valamint a diplomáciai intézmények és a humanitárius missziók képviselőinek szállítása" céljából engedélyezett.

Az intézkedések hétfőn, 23 órakor lépnek hatályba, a rendőrség április 3-ig tartja fenn ezt a rendekezést.

A szlovák – lengyel határon vasárnaptól (március 15.) előreláthatóan március 24-ig öt határátkelőhely működik. A személy- és teherfuvarozásban a Felsőkomárnok  (Vyšný Komárnik) és a Trsztena  (Trstená) határátkelőhelyek folyamatosan működnek; a vasúti szállítás megengedett a Palota, a Palocsa  (Plaveč) és a Sziklaszoros  (Skalit) átkelőhelyein a vasútállomás üzemeltetésének idején.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.