2022. június 22., 19:10

A Szlovák Nemzeti Párt tanácsai Richard Sulíknak

A szerdai parlamenti szavazás eredménye számos politikust és pártot késztetett állásfoglalásra.

Ők már csak tudják
Illusztráció
Fotó: sns.sk

Megszólalt a jelenleg parlamenten kívüli Szlovák Nemzeti Párt (SNS) is, amely szerint Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter megalázta a második legerősebb koalíciós pártot. Az SaS-nek, ha meg akarja őrizni a saját arcát, le kellene vonni a konzekvenciát és ki kellene lépnie a kormánykoalícióból.

Mint a nemzetiek rámutatnak: az SaS többször is kijelentette, hogy elvileg kifogásolja a pénzügyminiszter inflációellenes csomagjáról szóló javaslatát. Azzal, hogy Matovič 1,2 milliárdos csomagja ismét többséget kapott a törvényhozásban, olyan helyzet állt elő, amely arra kellene hogy késztesse az SaS-t: lépjen ki a kormánykoalícióból. Az SNS is úgy látja, hogy az inflációellenes csomag nem jelent segítséget a családoknak, viszont teljesen felborítja a közfinanszírozást és az önkormányzatok költségvetését.

A nemzetiek emlékeztetnek arra is, hogy a javaslat nem ment  volna át, ha néhány képviselő jelen lett volna a szavazásnál. Név szerint említették Marek Hattas Nyitra, Miroslav Kollár Galgóc és Vladimír Ledecký Szepesgörgő polgármesterét. A nevezettek egyben megyei képviselők is. Az SNS szerint fontolóra kellene venniük, hogy a soron következő helyhatósági választásokon induljanak-e és két széken ülve képesek lesznek-e a polgármesterek érdekeit kellő módon képviselni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.