2022. augusztus 5., 15:25

A színházlátogató vaddisznók is lelőhetők

Pozsony néhány városkerületében engedélyezték a vaddisznók kilövését azokon a helyeken is, ahol egyébként tilos a vadászat.

Már birtokosoknak érzik magukat
Kötöttpályás menetelők
Fotó: Facebook/Twitter

Az engedély egész évre szól és azt követően adták ki, hogy az afrikai sertéspestisről meghallgatták a szakemberek véleményét.

Az érintett városrészek között szerepel Pozsonyszőlős, Récse, Főrév, Károlyfalu, Pozsonyhidegkút, Ligetfalu bizonyos részei, Horvátjárfalu, Dévényújfalu, Oroszvár, Pozsonypüspöki és Vereknye.

Az agrártárca illetékese elmondta, hogy elsősorban a károk csökkentése, a vadállomány elfogadható szinten tartása és a sertéspestis terjedésének megakadályozása a cél. Mivel a vaddisznók kilövése bizonyos komplikációkkal is jár, a hatóságok az állampolgárok türelmét kérik.

A szlovák főváros már huzamosabb ideje szembesül a vaddisznók nem kívánatos jelenlétével. Az idén  olyan frekventált helyeken is felbukkantak, mint a Svoboda hadseregtábornok rakparti villamospálya, Kramáre (Krámer) negyed, de időnként a Szlovák Nemzeti Színház új épületénél is megjelentek. Igaz, nem feltételezhető, hogy egy darab bemutatójára lettek volna kiváncsiak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.