A Svet zdravia hálózat kórházaiban tetőzik a COVID-páciensek száma

2021. február 18., 19:10
ma7 | TASR

A Svet zdravia hálózat kórházaiban ezen a héten vették nyilvántartásba az eddigi legtöbb COVID-19 betegségben szenvedő pácienst. Kedden (február 16.) 686, csütörtökön pedig 670 ilyen páciens szorult kórházi ellátásra. 

Fotó: Virsinszky Tamás
A rimaszombati kórház

A TASR hírügynökséget Tomáš Kráľ, a ProCare és a Svet zdravia hálózat szóvivője tájékoztatta csütörtökön, hozzátéve: a kórházaknak több kihívással is szembe kell nézniük.

Ez utóbbiak között például bizonyos gyógyszerek átmeneti hiányát említette, amelyek a COVID-19-pozitív páciensek kezelése során fogytak el.

Hozzátette: az egészségügyi minisztériummal, a gyártókkal és a gyógyszerszállítókkal közösen intenzíven dolgoznak a probléma megoldásán. A kórházakat tájékoztatták az átmeneti hiányról, a kezelőorvosok ennek megfelelően aktualizálják a COVID-19 betegségben szenvedő páciensek terápiáját.

Kráľ elmondta: mivel a galántai COVID-kórházban növelni kell a lélegeztetőgépekkel felszerelt ágyak számát – jelenleg tíz darab áll rendelkezésre - több aneszteziológus szakemberre lesz szükségük. Hozzáfűzte: Észak-Szlovákiából vagy Csehországból várnak orvosokat Galántára.

Kövesse facebook oldalunkat is!