2020. október 1., 16:16

A Smer számonkéri a kormány járványügyi intézkedéseit

Az ellenzéki Smer rendkívüli parlamenti ülés összehívását szorgalmazza, amelyen az egyes minisztériumoknak be kellene mutatniuk a járványkezelési tervüket.

Fotó: TASR

A Smer ezt a csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, Robert Fico szerint a rendkívüli ülés a jövő hét folyamán valósulhatna meg. Boris Kollár (Sme rodina) házelnöknek hét napon belül kellene összehívnia.

A párt egyébként a hét elején hozta nyilvánosságra, hogy aláírást gyűjt a rendkívüli parlamenti ülés összehívására. A Smer azt szeretné, ha a parlamenti határozat arra kötelezné a kormány tagjait, hogy a következő hét napban szólaljanak fel, és minden miniszter számoljon be arról, hogy milyen konkrét intézkedéseket kíván hozni a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

A Smer a környezetvédelmi, a gazdasági, a pénzügyi, a munkaügyi és a mezőgazdasági miniszterek felszólalásaira kíváncsi a leginkább. Azt szeretnék tudni, milyenek a beruházások az egyes régiókban, merre felé halad a zöldpolitika, illetve mi a helyzet a hazai élelmiszer-termékek termelési növekedésében.

A Smert azt is érdekelné, hogy az oktatási miniszter miként mentené meg a szlovák sportot. A turizmus területén az ellenzék tudni kívánja, mit kell kezdeni az üres éttermekkel és szállodákkal, az üres buszokkal és az utazási irodákkal, illetve milyen mértékben támogatnák a szlovák kultúrát.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.