2020. május 14., 21:38

A Smer-SD képviselői a vasárnap boltzárást pártolják

Ján Podmanický és Marián Kéry (Smer-SD) törvénytervezetet nyújt be a parlament következő ülésére, amelyben indítványozzák, hogy vasárnaponként maradjanak zárva az üzletek. Először a koalíciós képviselőkkel akarják megvitatni a kérdést. Ha a koalíció nem tesz ilyen javaslatot, ők fogják kezdeményezni.

Fotó: TASR/AP

Kéry és Podmanický ugyanakkor Tomáš Tarab képviselővel (ĽSNS) közösen bejelentette egy úgynevezett értékpolitikai platform létrehozásának szándékát, a platform a konzervatív képviselőket tömörítené. Megszólították a koalíciós képviselőket is, például a Sme rodina és az OĽaNO klubját.

Podmanický elmondta, olyan javaslatot dolgoznak ki, amely lehetővé tenné, hogy az üzletek ne nyissanak ki vasárnaponként. Hozzátette, hogy a javaslatot meg kell vitatni.

Podmanický emlékeztetett, az, hogy az ombudsman tevékenységéről szólójelentést nem fogadta el a parlament, azt mutatja, hogy a képviselők egyet tudnak érteni az értékekkel kapcsolatos kérdésekben. Ezért üdvözölte Tarab felhívását a konzervatív platform létrehozására. Elmondása szerint a platform tagjai közösen dolgozhatnak ki értéken alapuló törvényjavaslatokat.

„A platform célja, hogy a hasonló világnézetű képviselőket tömörítse, találkozhassanak, és közös álláspontra helyezkedhessenek ezekben a kérdésekben" – tette hozzá Podmanický.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.